The brow guide no.1

pondělí 16. ledna 2017

Jestli existuje něco, co Kim Kardashian opravdu z celého srdce závidím (ne, její pozadí, ani velikost poprsí to vážně není), je to však její dokonalé obočí. Možná si řeknete, že na tom skoro nic není, vytrhat a nabarvit si obočí. Nicméně pokud už jste se o to samy pokoušely (obzvlášť s barvami dostupné v drogeriích), možná jste taky pěkně "narazily" a výsledek byl pak na hony vzdálený Vašim představám.
Ano, na druhou stranu uznávám, že najít kvalitní kosmetičku, která tyto úkony zvládá na 1*, je pořád ještě docela problém, hlavně mimo Prahu. Bydlíte-li v Praze (nebo okolí), zcela jistě Vám doporučuji navštívit Brow Bar by benefit v Sephoře (bližší info o této službě naleznete na jejich stránkách), nebo třeba vyhlašený The Brow bar v Týnské ulici. Pokud Vám ale připadá dát 5 a více stovek za obočí jako vyhazování peněz ( ceny okolo 500 jsou v brow-barech dá se říct běžná taxa), můžete si tuto proceduru zařadit do svého DIY programu, jako to dělávám koneckonců i já.
Nicméně pozor, rozhodně bych tímto postem nechtěla zatracovat zmíněné brow bary a všechny šikovné kosmetičky, protože v případě, máte-li problém s tím, že vám obočí nepravidelně roste, nebo ho potřebujete srovnat/vytvarovat & poradit, je vždy lepší se obrátit na odborníka. A pokud chcete v menší brow-bar proměnit svoji koupelnu, tak zde je návod jak na to .

Tvar obočí

V zásadě je vlastně jedno v jakém pořadí budete postupovat – zda-li nejdříve obočí vytrháte a následně nabarvíte, nebo opačně. Já však začínám nejprve s tvarováním (trháním) a poté teprve přecházím k barvení.
Co se týče tvaru obočí, je zapotřebí říct, že je to zcela individální věc, protože každá z nás je jiná- a tedy logicky, obočí ála Kim nebude slušet nám všem (škoda). Obecně by ale mělo (ideálně) začínat na spojnici křídla nosu a vnitřního koutka oka a končit na spojnici křídla nosu a vnějšího koutka oka (viz. obrázek).


Pokud ideálního tvaru nemůžete dosáhnout, doporučuji návštěvu právě nějakého brow-baru, kde Vám kvalitně vyškolený personál poradí a dopomůže k tomu nejlepšímu výsledku. 
Pakliže se rozhodnete pro variantu, že si vytrháte obočí sama, kůži vždy (jemně) napínejte palcem a ukazováčkem, aby Vás to bolelo co nejméně. Obočí vytrhávejte ve směru jeho růstu a vždy formujte pouze spodní linii obočí. 


Barvení

Jakmile máte vytvarováno &vytrháno, na řadu přichází barva. Tu spolu s oxidačním činidlem vybírejte důkladně. Pro kvalitní výsledek nedoporučuji kupovat dostupné barvící sety z drogérie, ale raději navštívit ve Vašem městě potřeby pro kosmetičky/kadeřnice (nebo nějaký z internetových e-shopů) a koupit si kvalitní barvu spolu s peroxidem vodíku (běžně dostupný je 3% roztok). Ideální je, když si pořídíte barvu i peroxid od stejné značky, aby byl zaručen 100% výsledek (Když použijete jinou značku např. peroxidu, může se stát, že Vám barva nemusí tónovat). Já dlouhodobě používám barvu i peroxid od značky RefectoCil (odstín č. 3) a jsem s ním maximálně spokojená.
Pokud barvu používáte poprvé, měla byste si před barvením provést test na negativní alergickou reakci a to 24h, tedy jeden den před plánovaným barvením. Trochu barvy (smíchané spolu s oxid.činidlem) jednoduše naneste za ucho nebo předloktí a pokud je reakce na barvu negativní, hurá do toho! A jak postupovat, se dočtete v následujících 4 krocích: 
  • Před nanesením barvy je obočí třeba důkladně odmastit pomocí pleťové vody/ tonika.
  • Smíchejte barvu spolu s oxidačním činidlem podle návodu (obvykle se aplikují na 1cm barvy 3 kapky peroxidu) a naneste rovnoměrně barvu pomocí špachtle či štětečku na obočí - směrem od kořene nosu směrem ke konci.
  • Ponechejte působit dle doporučeného času v příbalovém letáku(doporučená doba obvykle bývá 5-15 minut).
  • Po uplynutí doby působení smyjte barvu pomocí vatového tamponu vlažnou vodou (Pozn.: Vždy smívejte barvu od té části, kde jste nanesla barvu jako první), pak už jen stačí obočí „pročísnout“ průzračným gelem (nebo řasenkou) a je hotovo. Na můj nedělní výsledek se můžete podívat tady či na mém Instagramu.




Budu moc ráda, když mi napíšete do komentářů jaké produkty na obočí používáte Vy, případně ke komu & kam chodíte. Hezký víkend :-)


1 komentář

  1. Krásný den, můžu na Vás mít dotaz ještě ohledně toho obočí a konkrétně potom microblading? Že je důležitý výběr kvalitního salonu by se mělo tesat do kamene. Protože zajít si na obočí stylem, kamarádka si na to nakoupila věci a vyzkouší si to na mě, nemusí vždycky dopadnout dobře :D Takže prosím, co tady? Nemáte některá zkušenost? Mě to tam přijde z takového mého osobního pohledu dost kvalitní a na úrovni.

    OdpovědětVymazat