NO MAKE-UP MOOD

pátek 30. prosince 2016



Když jsem přemýšlela čemu se věnovat v dnešním článku, nemohla jsem se rozhodnout, jestli teď před Silvestrem a plesovou sezónou Vám mám psát o contouringu, strobbingu či jiné make-up technice, avšak po chvilce "dumání" jsem došla k tomu závěru, že není velikým uměním si za dvě hodiny s pomocí několika tub make-upů proměnit v jiného člověka, ale je doslova uměním mít čistou, zdravou pleť bez nedokonalostí. Konturovací palety, rozjasňovací tyčinky a makeupy sice umí na počkání vykouzlit dojem dokonalé pleti, avšak pouze krátkodobě, dokud jejich nánosy nesmyjete. Navíc Vám mohu zaručit, že bezchybná pleť narozdíl od contouringu a všech make-up technik nevyjde nikdy. Tímto bych tedy přeskočila návody na konturování a poradím Vám, jak docílit toho, abyste i bez make-upu vypadala minimálně tak dobře jako byste ho měla. A nebo ještě lépe :-) 


Čištění pleti a odličování 


 Správné a (hlavně!) každodenní čištění pleti je základ a pokud si myslíte, že Vám k němu bude stačit jen micerální voda anebo (nedej bože) odličovací ubrousky, tak se tedy pěkně mýlíte, protože chcete-li se opravdu zbavit od všech nánosů líčidel a nečistot, které na pleti během dne „ulpěly“, budete k tomu potřebovat kvalitní odličovací a čistící produkty. 
(Už doufám chápete, že to ten "chudák" odličovací ubrousek nemá šanci zvládnout) A teprve až po důkladném  vyčištění může přijít na řadu další péče v podobě aplikace séra, denního či nočního krému, masky apod. Pozor, pozor - čištění pleti je nezbytné i pro Vás, které makeup nenosíte! 
A teď to hlavní, jak docílit dokonalého odlíčení? Pokud se líčíte, úplně jako první je nejlepší odlíčit oční partie, třeba pomocí Odličovače Biocils Waterproof, Biotherm a dále pleť očistit olejovým balzámem, který dobře rozpouští makeup - zkusit můžete např. Odličovací olej s výtažky z bavlníku (Sephora) nebo Balzám Biosource, Biotherm. Pokud Vám olejové textury nevyhovují, použijte micerální vodu Sensibio H20, Bioderma. Poté pleť omyjte žínkou či konjalovou houbou namočenou v teplé vodě a následně použijte čistící gel – např. Deep Cleansing Purifying Gel s kyselinou glykolovou a salicilovou od Vichy (pokud máte suchou pleť, lepší alternativou než gely pro Vás budou pleťová mléka, třeba Biosource Softening & Makeup Removing Milk, Biotherm) a jako poslední krok než přejdete k péči o pleť, použijte tonikum - jednou z nejlepších a nejdostupnějších verzí, kterou lze nahradit tonikum je čistá Jarishova voda, seženete ji v každé lékárně za velmi dostupnou cenu- stojí, tuším okolo 80 Kč (500ml)
Ranní čištění pleti už nemusí být tak zdlouhavé, stačí pleť při ranní hygieně vyčistit gelem (mlékem) a následně ještě tonikem. Že se Vám zdá tento „postup“ příliš zdlouhavý? Věřte mi, že i když není zrovna nejrychlejším, je zaručeně nejspolehlivějším.

Kosmetika



Pravidelná návštěva kosmetického salónu by měla patřit k našim pravidelným návykům stejně jako je návštěva zubního lékaře či gynekologa. Možná mi teď začnete sypat z rukávu námitky a výmluvy proč na kosmetiku nechodíte, pokud však chcete mít  zdravím sršící , dokonalou pleť,  je zapotřebí se co 4-6 týdnů svěřit do rukou odborníka, protože ať už se zkrátka doma opečováváte sebevíc, nikdy si pleť sama nevyčistíte tak dobře jako odborně vyškolená kosmetička. Pokud ještě „svoji“ kosmetičku nemáte, dejte při jejím hledání v prvé řadě na dobrá doporučení (rodina, kamarádky, známí) a nikdy si nevybírejte tyto služby  jen dle ceny, mohlo by se Vám to dost nevyplatit.


Hydratace




Hydratace je téma věčné i vděčné. A protože jsem o tomto tématu psala v jednom z minulých článků – odkaz zde, připomenu Vám jen v kostce, že účinky veškerých (včetně těch hydratačních) přípravků se míjí, trpí- li Vaše pleť dehydratací. Dodržování pitného režimu a používání hydratačních krémů je pro pleť  opravdovou nezbytností. Z hydratačních krémů mám já nejraději 24 hodinový Ultra Facial Cream, Kiehl´s nebo Aquasource Créme, Biotherm. U Nočního krému Aqualia Thermal od Vichy  máte výhodu, že ho můžete použít v silnější vrstvičce i jako noční masku.


Exfoliace



Abyste se zbavila zrohovatělé (odumřelé) vrstvy kůže stačí exfoliaci pleti provádět zhruba každé 2 týdny (máte-li suchou pleť, stačí v intervalu 3-4 týdnů). Následně uvidíte, že všechny krémy, séra, masky budou daleko účinnější, jelikož lépe proniknou do pokožky.  A čím nejlépe exfoliaci provádět? Výběr přípravků záleží především na Vašem typu pleti. Pokud máte smíšenou pleť,  je pro Vás vhodná řada Visibly Clear- Spot Stress Contorol Daily Scrub, Neutrogena, pro častější použití doporučuji GlamGlow YouthCleanse, Starskin nebo 7 day Scrub Cream, Clinique, anebo exfoliační gel Sisley gel Netoyant Gommage TubeChcete vědět více o exfoliaci? Stačí kliknout zde


Extra péče 



Ke skvělým výsledkům Vám kromě dodržování všech dosud zmíněných kroků mohoudopomoci pleťová séra a masky.Pokud ještě sérum nepoužíváte, děláte chybu a měla byste ji co nejdříve napravit. 
Kdy &  jak sérum aplikovat? V prvé řadě je  důležité sérum nezaměňovat s krémem, sérum Vám krém nenahrazuje. Používá se na vyčištěnou pleť před aplikací krému a aplikovat byste ho měla  alespoň 1x denně -ráno nebo večer, pozn. pro lepší výsledky používejte ráno i večer. A jaké sérum byste si měla vybrat? Vše se odvíjí od Vašeho očekávání, pokud potřebujete vyhladit první vrásky a zmenšit póry, vyzkoušejte jednu z nejlepších značek na trhu, americkou lékárenskou kosmetiku Kiehl´s a jejich Precision Lifting & Pore Tightening, pro projasnění pleťi, vyhlazení a sjednocení tónu pleti pomůže Mission Perfection Sérum, Clarins, skvělá séra s vitaminem C, Zinkem nebo třeba Magnesiem seženete (za velmi příjemných 350Kč) v  Sephoře.
S maskami se letos doslova roztrhnul kosmetický pytel, pokud raději preferujete ty klasické - smývací, či slupovací, doporučuji Vám na mastnou a smíšenou pleť aplikovat 1-2x týdně Čistící jílovou masku,Vichyna suchou pleť se hodí Hydratační maska s nektarinkou, Korres. Alespoň jednou do týdne je vhodné na pleť místo nočního krému aplikovat noční masku. Prvotřídní péči si můžete dopřát také pomocí ranních masek od Havlíka - Ranní čistící bio maska, nebo Královská snídaně pro pleť, Havlíkova Přírodní Apotéka Vás určitě nadchnou stejně jako mě. Mimochodem jen z vlastní zkušenosti Vás (raději) upozorňuji, že užívání ranních masek je pro pleť  vysoce návykové:-)

Výživové doplňky



Posledním, ne méně důležitým krokem k dokonalé pleti je správná výživa, protože všechno souvisí se vším a konzumace příliš slaných, kyselých či sladkých potravin neprospívá jak naší postavě, ale i pleťi. Ne, nebudu Vám v žádném případě zakazovat čokolády, dortíky nebo brambůrky (v rozumné míře), ale poradím Vám alespoň zajít do lékárny a užívat Biotin nebo zkombinovat vitamíny- Zinek, Selen a Vitamin A, E a C




Foto: @Pinterest, Sephora.com

Žádné komentáře

Okomentovat